[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
Nyheter Dokumentation Kontakta oss [an error occurred while processing this directive]

JAFO AB löser råttproblemen i avloppsledningarna

Råttproblemen där kloakråttor tar sig i in fastigheter via avloppet blir allt större som skapar stora problem och olägenheter i fastigheter för bostäder, restauranger, butiker och livsmedelsindustri. Kloakråttor är av släktet brunråtta, (Rattus Norvegicus) och har en kroppslängd på 11-29 cm plus svans. Brunråttan är en otrolig överlevare och har hittats i allt från rena ökenlandskap till i det närmaste arktiskt klimat. Har alltid levt nära människan med förkärlek till människans samhällen och städer för att njuta av vårt överflöd och det vi inte äter upp själva. Brunråttan är ofta smittspridare och kan bära både Salmonella- och Leptospira-bakterier (däribland sådana som framkallar Weils sjukdom) och trikiner.

En brunråtta klarar lätt att klättra i vertikala avloppsstammar ända upp i 6 våningar där den kan ta sig in i huset t.ex. via WC-stolar, vattenlås i kök och badrum.

Råttstoppet JAFO RAT-EXX monteras på fastighetens horisontella avloppsserviceledning som förbinder fastigheten med kommunens avloppsnät. På detta vis avskärmas hela fastighetens avloppssystem från inträngande råttor. JAFO RAT-EXX består av ett grenrör av rostfritt stål och en impulsgenerator, som alstrar en spänning på 300-500 volt, 2 gånger i sekunden. En kontaktvippa som råttan måste passera ger råttan en elektrisk stöt som gör att den inte fortsätter och passerar råttstoppet. Den elektriska stöten är inte dödande utan ger bara ett starkt obehag. Brunråttor är kloka djur och den kommer inte försöka igen och inte de övriga råttorna heller som finns i avloppssystemet. Miljömässigt är JAFO RAT-EXX också en stor fördel för fastighetsägaren som slipper att lägga ut gift. JAFO RAT-EXX finns i flera dimensioner och både för nät- och för batteridrift.
JAFO RAT-EXX är testad hos Dansk Teknologisk Institut.

För mer information klicka på bilden eller länken nedanför.

Dokumentation
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]