[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]
Nyheter Dokumentation Kontakta oss [an error occurred while processing this directive]

Ny frånluftsvärmepump från NIBE klarar uppvärmning enligt BBR 16

  • NIBE F750 – ny frånluftsvärmepump som ensam klarar att värma en villa på 200 kvm med bra klimatskärm enligt BBR 16.
  • Max installerad eleffekt kan spärras.
  • Extra hög kompressoreffekt.
  • Inverterstyrd rotationskompressor.
  • Lågenergicirkulationspumpar.
  • Lågenergifläkt.
De nya byggreglerna – BBR 16 – innehåller mycket hårda normer när det gäller energiförbrukning. Många har gjort bedömningen att det bara är berg- eller jordvärmepumpar som klarar de nya kraven. Men NIBE visar att det istället är en helt ny frånluftsvärmepump som är bäst för nybyggen enligt de nya kraven.

Inte bara bergvärme
Den som bygger ett nytt hus idag måste installera en värmeanläggning för de nya reglerna. En anläggning som måste vara både flexibel och effektiv. Den måste ha effekt nog för att värma upp de kalla dagarna, men inte ha någon ”överkapacitet” resten av tiden.

– Våra beräkningar visar att en bergvärmepump helt enkelt är för kraftfull för nya enfamiljshus med modern ”klimatskärm”, säger Richard Carlholmer på NIBE.

Det blir många mycket slitsamma start och stopp för kompressorn. Och dessutom fattas det nästan alltid tillräckligt stor vattenvolym, vilket kräver komplettering med en platskrävande volymtank.

– NIBE F750 är något så unikt som en frånluftsvärmepump som klarar att värma upp de flesta olika nybyggda hus i Sverige enligt BBR 16. I de flesta delar av landet klarar den utan problem nybyggda hus på 1,5 plan och 200 kvadratmeter, med bra klimatskärm.

För mer information klicka på bilderna eller länken nedanför.

Dokumentation
[an error occurred while processing this directive] [an error occurred while processing this directive]